Paleo Bananenbrood

Dit heerlijke, gezonde brood, lijkt eigenlijk meer op cake. Je kunt er als ontbijt, lunch of tussendoor bij een lekker kopje thee van genieten......en niet onbelangrijk: Geen gluten, suiker of andere rommel!
Na een paar prachtige mooiweerdagen, vandaag een dagje om iets lekkers te bakken en te genieten van de heerlijke geur in mijn keuken!
Nodig:
-
4 bananen
- 4 eieren
- 4 eetlepels kokosolie
- 1/2 cup amandelmeel of kokosmeel. ( op mijn maatbeker staat cup aangegeven)
- 1/2 cup notenpasta ( cashewpasta of amandel) bij natuurwinkel te koop
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel baking soda oftewel zuiveringszout. ( zelfs bij de drogist te koop)
- een paar druppels vanille essence
- snuf zeezout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Prak de bananen in een kom tot een prutje en doe er de eieren bij.
- Smelt de kokosolie en voeg toe aan het beslag, en voeg de notenpasta toe.
- Mix het geheel met een blender of electrische mixer tot een glad beslag
- Voeg het amandelmeel, kaneel, bakingsoda, vanille essence en het zout toe en meng dit tot een stevig, maar vloeibaar beslag.
- Vet een cakeblik in met een beetje kokosolie en schenk het beslag erin.
- Bak het brood ongeveer 50 minuten in de oven
- Laat even afkoelen en haal uit het bakblik.......heeeeeeerlijk!!
Voor sommige van bovenstaande ingredienten, moet je echt even naar een natuurwinkel. Ze komen vaak terug in gezonde bakrecepten, dus eenmaal in huis, heb je er vaker plezier van. Zeker de moeite waard!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb